Gotuj tak, jak chcesz, z tymi wskazówkami

Blog

W erze wielu restauracji, przetworzonej żywności, kuchenek mikrofalowych, pizzy z dostawą i chińskich dań na wynos, sztuka gotowania staje się zagubioną sztuką.

Jednak każdy, kto chce jeść zdrowo, tanio lub po prostu w domu, może poznać naukę przygotowywania posiłków. Ten artykuł ma kilka wskazówek dla każdego, kto chce lepiej w kuchni.W przypadku potraw, które mają dłuższy czas gotowania, warto dodać przyprawy i zioła około godziny przed jedzeniem. Jeśli te przyprawy są gotowane zbyt długo, to powstałe smaki mogą być zbyt mocne. Ponadto najlepiej zachować prostotę, nie używając w żadnym naczyniu więcej niż trzech ziół lub przypraw.Aby skutecznie ugotować posiłek, należy zawsze przestrzegać przepisu. Zapewni to, że użyjesz odpowiedniej ilości każdego składnika. Gotowanie to nauka, a każdy składnik ma swoje zadanie. Pominięcie składnika, włożenie zbyt dużej ilości czegoś lub zbyt długie gotowanie może zamienić Twoje danie w katastrofę.Nieznaczne zamrożenie mięsa przed pokrojeniem pomoże Ci uzyskać ładny, nawet cienki plasterek. Działa to świetnie, gdy kroisz stek na cienkie plasterki lub jeśli chcesz pokroić pancettę na cienkie plasterki lub paski. Nie zamrażaj go na stałe; zamrozić na tyle, aby była lekko jędrna.Po wyjęciu kukurydzy z kolby, zeskrob ją grzbietem noża. W ten sposób wydobędziesz z niego „mleko”. Skropić „mlekiem” kukurydzę, aby dodać dodatkowego smaku.Dobrą wskazówką, jeśli chodzi o gotowanie i przygotowywanie jedzenia, jest przygotowanie wszystkich niezbędnych składników, których potrzebujesz w nocy, aby rano nie stresować się nimi. Pomoże Ci to skoncentrować się na zadaniu, jakim jest przygotowanie jedzenia w najlepszy możliwy sposób.Upewnij się, że przechowujesz swoje przyprawy we właściwym miejscu. Gotuj tak, jak chcesz, z tymi wskazówkami

Wiele osób przechowuje swoje przyprawy tuż nad piecem lub w pobliżu źródła światła.

Aby zachować świeżość, umieść je w suchym i ciemnym miejscu, które jest chłodne. Wilgoć może również niszczyć przyprawy, więc pamiętaj o tych kilku czynnikach.Podczas smażenia jajek zdrową opcją, którą powinieneś użyć, jest nieprzywierający spray do gotowania. Spray zapobiegnie przywieraniu jajek do patelni bez użycia margaryny lub masła. Jajka nie przyklejają się do patelni i można je łatwo ugotować na dowolny gust. Po ugotowaniu jajka patelnia powinna być łatwa do czyszczenia, a jajka powinny być pyszne.Próbując zrobić wypieki, mniej tuczące, sos jabłkowy jest świetnym składnikiem do wykorzystania. Można go stosować z mieszankami do ciast, brownie, a nawet naleśnikami. Jest to niedrogi sposób na wytwarzanie żywności, która zazwyczaj jest tucząca, zdrowsza i smaczna. Do pieczenia dobrze jest używać niesłodzonego musu jabłkowego.Włóż niedojrzałe owoce do plastikowej torebki z kilkoma małymi otworami, aby mogły dojrzeć. Plastik pomaga zatrzymać gazy używane podczas dojrzewania owoców, a otwory umożliwiają cyrkulację świeżego powietrza po owocach. Pomaga to również dłużej zachować świeżość owoców!Podczas gotowania surowego mięsa lub jajek bardzo ważne jest, aby ręce i stanowisko do gotowania były bardzo higieniczne. Dzieje się tak, ponieważ surowa forma tych materiałów może przenosić na ciebie choroby, takie jak salmonella. Jeśli zachorujesz, będziesz bardzo chory i nie będziesz przez jakiś czas gotować!Przygotowywanie pysznych, zdrowych potraw i posiłków dla siebie lub gości i bliskich nie musi być kłopotliwe. Zastosuj porady zawarte w tym artykule, aby odnieść sukces w kuchni. Wykorzystaj zdobytą tutaj wiedzę, aby nakarmić siebie i innych wspaniałymi posiłkami, które z pewnością wywołają pełne brzuchy i uśmiechy na twarzach.